nyaralás-tengerpart-biztonság-fürdőzés-szabadság-pihenés-tenger-víz-blog

12 tipp a biztonságos külföldi nyaralásért

Itt a nyár, és már hónapokkal ezelőtt megterveztük az idei jól megérdemelt nyári, külföldi utazásunkat. Utazásaink során megszerzett élmények örök életre szólnak, mi pedig nagyon sokat tehetünk azért, hogy nyaralásunkról kellemes élményekkel térjünk haza. Ehhez adunk egy 12 pontból álló útmutatót, amelyeket érdemes betartani.

 1. Tartsa magánál a szállás címét

A szállás címét mentse el telefonjába, de még jobb megoldás, ha nem fogja kitalálni, felírja egy lapra, vagy jegyzetfüzetbe, mert ugye a telefon lemerülhet, és nem sok hasznát fogjuk venni, ha pont meg akarjuk nézni a címet.

 1. Kössön biztosítást 

Velem nem történhet meg, én mindig óvatos vagyok meg hasonló felelőtlen kijelentéseket tegyük félre. Ha már külföldre megyünk nyaralni, akkor férjen bele a költségvetésbe a biztosítás is. Mellé pedig csináltasson Európai Egészségbiztosítási Kártyát.

 1. Éjszakai séta

Ha egyedül utazik, és egyedül indulna sötétedés utáni sétára akkor javasolt, hogy mégse legyen annyira egyedül, szúrjon ki egy párt és haladjon velük. Aztán legfeljebb majd ők kérnek segítséget, hogy valaki követi őket.

 1. Éjszaka óvakodjon a nem turista övezettől 

Hallgasson a megérzéseire, ha azt súgják, hogy nincs biztonságban az adott helyen, menjen inkább zsúfoltabb, látogatottabb helyre.

 1. Ha úgy érzi követik

Azonnal kérjen segítséget rendőrtől, biztonsági embertől vagy menjen be egy hotelbe és ott kérjen segítséget.

 1. Ne egy helyen tárolja a pénzt

A nyaralásra szánt költőpénzt ossza el, és tárolja több helyen, hogy ha mégis megkurtítanák, akkor ne maradjon pénz nélkül.

 1. Biztonságos táska

A férfiak ne zsebben tárolják a pénztárcájukat, mert egy zsúfolt helyen pillanatok alatt üres lesz, illetve a táskákon is legyen több belső zseb, biztonsági zár, és a hátizsákot emberekkel teli helyen elöl viseljük.

 1. Ne hívja fel magára a figyelmet, hogy turista 

Persze turistaként nehéz nem turistának látszani, inkább próbáljuk mérsékelni a látszatot, azért ne akasszunk a nyakunkba három fényképezőgépet.

 1. Ne részegedjen le

Nem feltétlenül magától értetődő, de a részeg turista igen komoly célpont.

 1. Szolidan a viselt ékszerekkel

Hacsak nincs saját sofőrje, aki fuvarozza egyik helyről a másikra, hogy ne hívja fel magára a figyelmet a drága ékszerekkel.

 1. Soha ne hagyja felügyelet nélkül az italát

Ehhez csak annyi kiegészítés, hogy ne csak külföldön.

 1. Jelentkezzen be merre jár 

Egyedül vagy csoportosan utazik, jelentkezzen be az otthoniaknál, hogy nagyjából merre tart, mi lesz az utazás alatt a programja.

Érdekesnek találta? Ossza meg mással is: