6 dolog amit véletlenül se osszon meg Facebook oldalán

facebook-közösség-social media-közösségi oldal-megosztás-közösség

Megosztani vagy nem megosztani a Facebookon, ez itt a kérdés.

Bár sokaknak már lerágott csontnak tűnhet, de még mindig fel kell hívni a figyelmet az embereknek arra, hogy vannak dolgok, amiket soha nem osszon a Facebookon sem pedig semmilyen más közösségi oldalon. Mik ezek?

  1. Cím

Ugye azt nem kell senkinek senkinek se magyarázni, hogy a címünket miért nem tesszük közé sem a Facebookon sem pedig más közösségi oldalon?

  1. Nyaralás

Persze, hogy nagy az izgalom az utazás előtt, és mindenkinek szeretne vele eldicsekedni, de rossz ötlet. A bűnözők napjainkban egyre okosabbak és okosabbak, és igen, ők is használják a közösségi felületeket, sőt figyelik a „lelkes” utazók bejegyzéseit. Mit is várunk? Ország-világgal közöljük, hogy most szálltunk fel a gépre, és 10 napig a görögországi habokban leszünk elmerülve. Erre persze, van egy másik megoldás is, a távfelügyelet, mert amíg nincs otthon, addig is biztonságban lesz az otthona. Ha már mindenképpen közölni akarja az ismerőseivel, akkor a fotókat töltse fel a visszatérése után, nekik úgyis mindegy, hogy mikor járt ott.

nyaralás-blog-közösség-közösségi oldal-megosztás-facebook-amit soha ne osszon meg

  1. Fotók a gyerekekről

Rendben van, hogy gyermeke minden egyes percét megörökíti, és azt mással is megosztja?  Biztos?

Soha nem tudhatja, hogy ki figyeli ezeket a fotókat. Sajnos nem a legbiztonságosabb világban élünk, és félelmetes, de a pedofilok köztünk élnek. Védje meg gyermekeit, és ne tegyen fel fotókat a gyermekeiről a fürdőkádban pancsolva, és ne tegye közzé, hogy melyik iskolába jár. Ha már nem tudja magát visszafogni, és mindenáron dicsekedni akar, akkor ezt korlátozza csak a barátokra, és ne ossza meg a nagy nyilvánossággal.

  1. Munkahelyi szidalmak

Utálja a főnököd, nem szereti a munkahelyét? Erre van egy megoldás, de nem az, hogy napi szinten a főnököt kritizáló gif-et osztunk meg. Ez legyen a saját véleményünk, tartsuk meg magunknak, vagy ha már mindenáron kikívánkozik belőlünk, akkor az ilyen szenzitív témáról beszélgessünk inkább személyesen. Egy rosszul megválasztott posztnak  komoly következménye lehet.

  1. Minden hülyeség

Legyen esze, gondolja végig, hogy nem fogja Bill Gates szétosztani a vagyonát csak azért, mert nyomott egy like jelet a posztra. Viszont a barátai hangosan fel fognak szisszenni, a hónapban már negyedszerre.

  1. A lakás elrendezése

Csak megragadja a telefont, és készít néhány fotót a lakásról, netán egy kis videót azzal a célzattal, hogy virtuálisan bemutassa az új lakást? A lehető legrosszabb, amit elkövethet, ha megint biztonsági szempontból nézzük. A potenciális elkövetőknek így a kezükbe ad egy alaprajzot, aminek következtében maximálisan felkészülve fognak betérni Önhöz.

A közösségi oldal nagyszerű találmány, és nagyszerű módja annak, hogy tartsuk a kapcsolatot, miközben ne essünk át a ló túloldalára, és ne osszunk meg mindent mindenkivel. Használja ki a Facebook adta funkciókat, és ha már megoszt valamit akkor azt szabályozza, és csak az ismerősi láthassák.

Érdekesnek találta? Ossza meg mással is: