8 hely a lakásban ahová véletlenül se rejtse értékeit

lakás-nappali-blog-vagyonvédelem-tipp-biztonság-lakás-érték-védelem

Vannak helyek a lakásban, amiről azt gondoljuk, hogy nincs az a betörő, aki az általunk frappánsan kigondolt titkos helyet megtalálná, mi pedig elégedetten vállon veregetjük magunkat, hogy jól végeztük a dolgunkat, itt aztán biztonságban vannak az értékeink.

Mutatjuk ezeket a bizonyos titkos, kreatívan kigondolt helyeket, amiről azt feltételezzük, hogy soha senki nem jönne rá. Nos, nem akarjuk elvenni a kedvét, de igen, a betörők ismerik ezeket.

  1. Hűtő, fagyasztó

A havi nagybevásárlás után telepakolt hűtőről átvitt értelemben, de szinte tele van pénzzel. Másrészről, ha úgy döntünk, hogy ide pakoljunk az otthon tartott készpénzt, akkor ne tegye, a betolakodók nem restek kinyitni és fagyasztót zöldbab közé betúrni, hogy megtalálják az oda nem illő dolgokat.

2. Tárolókba rejtve

Igazi csalogató helyszín lehet a lisztes bödönbe rejteni az aranyat, és már megint azt gondoljuk, hogy ez csak mi fejünkből pattant ki?

3. A párna

Igen, kutakodnak a betörők a matrac alatt, a párnahuzatban szóval nincs biztonságban, maximum akkor, ha éppen rajta fekszünk, de tudjuk jól, hogy kifigyelnek minket, ergo akkor jönnek amikor nem vagyunk otthon így nem okoz gondot a szépen elrendezett párnák átkutatása sem.

4. WC és mosdókagyló

A hollywoodi filmekben is mindig ezekre a helyekre rejtik a tiltott anyagot, mindig megtalálják mi pedig még ezek után sem tanulunk belőle?

5. Virágosláda

Nem tűnik jó megoldásnak a bejártnál elhelyezett virágosládába rejteni a pótkulcsot, mert kiált magáért a hely, hogy ide valami biztos el van rejtve.

6. Könyv

Nem sok esély van rá, hogy a betörőknek van idejük átkutatni az összes könyvet, de egy nem odaillő vagy túlságosan nagy könyv szemet szúrhat. Egy könyvnek álcázott mini széf sem a legjobb megoldás, mert a hozzá tartozó kulcs ugyan el van rejtve, de a kinyitásával nem is ott fognak bajlódni, és mivel külsőleg könyvnek néz ki, senkinek nem tűnik fel, ha az utcán valaki egy könyvnek látszó tárggyal sétálgat. (Forrás: https://www.coolstuff.com/Book-Safe-with-Lock)

7. Ruhásszekrény

Megint lehetne az időhiányra fogni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a ruhásszekrény, a ruhák kirámolása is első helyen szerepel a betörők listáján. Éppen ezért ne kockáztassunk, ne dugdossuk az értékéket két pulóver közé. Előfordulhat, hogy a nyáron eldugott pénz csak a következő nyáron fog előkerülni, és jobb esetben mi találjuk meg.

8. Szennyeskosár

Magára a betörésre nem lehet a diszkrét jelzőt ráaggatni, ezért balgaság lenne azt gondolni, hogy a szennyes törölközők, és izzadt pólók közé rejtett, ámde gondosan lezárt borítékért ódzkodva nyúlnak a betörők.

Ne gondolkodjon azon, hogy a fent felsorolt helyeken kívül még mit és hová lehetne rejtegetni, van erre egy sokkal jobb és megbízhatóbb módszer. Egyrészről, ha okvetlen otthon akarja tárolni az értékeit, akkor azt legalább páncélszekrényben tegye. Viszont a kivonulással egybekötött riasztórendszerrel biztos lehet abban, hogy nem felforgatni, de még bejutni se lesz idejük a betörőknek, így állíthatjuk, hogy bárhová is teszi az értékeit, azok ott is maradnak.

Érdekesnek találta? Ossza meg mással is: