grillezés-sütögetés-étel-biztonság-tűz-blog

A biztonságos grillezés 6 parancsolata

A grillezés nagyon jó móka és kellemes nyári időtöltés, amely apropót szolgáltat, hogy összegyűljön a család, a barátok egy hangulatos vacsorára. Nem kell az ördög ügyvédjének lenni ahhoz, hogy tudjuk, ez is, mint minden olyan tevékenység, ami sérülésekkel és balesettel járhat, kellő körültekintést igényel, így egyet mondunk, 6 pont lesz belőle, használja felelősséggel.

Íme a 6 betartandó javaslat :

  1. Kerüljön megfelelő helyre a grillező alkalmatosság, és ez a hely legyen olyan, ami biztonságos, de kapjon lángra egy kis szikrától. Bármennyire is kellemes hűsölni a fa alatt grillezés közben, nagy baj származhat belőle ha egyszer csak lángra lobban az egész.
  2. Óvatosan a gyerekkel, mármint azzal, hogy tanítsuk meg, óvatosan a grillező körül, mert nagyon komoly sérüléseket tudnak szerezni, és ne ebben az esetben alkalmazzuk „majd megtanulja” tanulási elvünket. Tudja mit? Ne hagyja őrizetlenül!
  3. Természetesen mindez lehetőség függő, így amennyiben van rá módja, és gyakran szokott nyaranta grillezni, úgy javasoljuk, hogy építsen ki egy kifejezetten erre a tevékenységre kialakított részt.
  4. Védje a kezeit, senki sem született azbeszt kezűnek, és ne a mesterszakáccsal kelljen a grillparty közepéről elrohanni az orvosi ügyeletre égési sérülésekkel.
  5. Gondoljon a tűzvédelemre! Soha ne öntse ki az égő parazsat! Látszólag úgy tűnhet, hogy már nem ég, de a belseje még javában izzik. Menjen biztosra, tegye a parazsat vízbe, vagy fordítva, öntsön rá vizet, netán homokot, és helyezze az egészet egy fém edénybe és tegye biztonságos, gyúlékony anyagoktól jól elzárt helyre.
  6. Soha ne grillezen zárt helyen, egyrészről a már fent leírt tűzveszély miatt (1. pont), másrészről grillezés közben mérgező gáz szabadul fel, ami zárt térben halálos lehet.
Érdekesnek találta? Ossza meg mással is: