Építkezők figyelmébe ajánljuk

Gombamód nőnek ki az újonnan épülő társasházak, egyre lepik el az új építésű házak az addig lakatlan területeket. Nem szeretnénk az ördögöt a falra festeni, de ezek mindegyiket potenciális célpont a betörőknek. 

Újonnan épülő házak esetében felmerül a kérdés, hogy mikor építsük ki épülő házunk biztonsági rendszerét?

A. ) Amikor már elkészült ház.

B.) Nem kell biztonsági rendszer, jó az a környék, ahol építkezünk.

C.) Már a legelején kerüljön kiépítésre.

A helyes válasz a C.), már az építkezés kezdetén célszerű kiépíteni házunk biztonsági rendszerét, de falak azért legyenek. Egyrészről mert nem szerencsés, ha a munkálatok fejezésével, a frissen elkészült házon állunk neki fúrni-faragni, tegyük ezt meg akkor, amikor már amúgy is benne vagyunk a munkába.

Másrészről pedig, egy építkezés közepén álló ház is a betörők célpontjává válhat. Már állnak a falak, be vannak építve a nyílászárók, ezért a munkálatokhoz szükséges eszközök a házban vannak elzárva, feltételezvén, hogy biztonságos helyen vannak.

Ahogy Ön tudja, hogy milyen értékűek lehetnek egyes szerszámok, úgy a betörők is pont tisztában vannak vele, mint ahogy azzal is, hogy sok épülő háztulajdonos nem teszi meg a kellő óvintézkedést. Arról már ne is beszéljünk, hogy ha esetleg elkezdődött a házak gépészeti kiépítése, merthogy nem ritka, hogy a még üresen álló házból elemelik a kazánt, vagy az új hűtő, sütőt, szóval mindent, ami mozdítható.

Ne költözzön be úgy otthonába, hogy még ott sem lakik, de már kirámolták, előzze meg, és védje elejétől fogva értékeit. Kérje ingyenes felmérésünket, és egyeztesse szakértőinkkel, hogy mit tud tenni otthona védelme érdekében.

Érdekesnek találta? Ossza meg mással is: