Háziállat az otthonunkban. Mi legyen a riasztóval?

Háziállat az otthonunkban

Ha betörő lenne, akkor melyiket választaná legújabb célpontjának? Azt, ahol van a kutya a háznál, vagy pedig azt, ahol nincs. Választásunk egyértelműen a kutya mentes övezetre esne, csökkentve a kockázatot, de nyilván mondani sem kell, hogy ne azért tartsunk háziállatot, hogy riasztórendszernek használjuk.

Kutya vs. biztonsági rendszer

A kutyák éles fülükkel és kiváló szaglásukkal, mondhatjuk, hogy a biztonsági rendszerhez hasonlóan, azonnal reagálnak, és figyelmeztetést adnak le, ha illetéktelen behatolóval találják magukat szemben. Ellenben amíg egy kutya jelez a postásra, a hazaérkező szomszédra, mókusra vagy a párkányra leszálló galambra is, addig a biztonsági rendszer pontos és kifinomult beállításával ezeket ki tudjuk szűrni, így az illetéktelen behatoló valóban az lesz.

24/7

A kutyák átlagosan naponta 12 – 14 órát alszanak, de akkor ki fogja ezen idő alatt szemmel és füllel tartani a házat? Ki felügyeli a lakást, amíg Ön pont elviszi sétálni a kutyát? Nos, a kutyák szenderegnek, vagy épp a gazdival sétálnak, míg a riasztórendszer a hét minden napján 0-24 órában felügyeli otthonát, és távfelügyelettel egybekötve jelzi azt a 24 órás működésű diszpécserközpontunkba.

Védelem a füsttel és a szén-monoxiddal szemben

Egy kutya figyelmeztetheti Önt az ismeretlen emberek jelenlétére, de figyelmeztetheti Önt az olyan fenyegetésekre, mint a füst és a szén-monoxid? Ön arra érkezik haza, hogy gomolyog a füst a lakásban, és akkor jut eszébe, hogy feltette melegedni a vasárnapi pörköltet a tűzhelyre, de közben megfeledkezett róla, és elment intézni a nagy bevásárlást, miközben az ebéd elkezdett melegedni majd pedig égni. Kutyája lehet, hogy jelezte, sőt biztos, de a felfelé szálló füst miatt már ő is csak a padlón tudott közlekedni. Ebben az esetben szegény jószág hiába jelzi, ha nincs senki, aki a segítségére sietne. Míg egyes kutyák észlelhetik a környezeti veszélyeket, sajnos a füst és a szén-monoxid belégzése ugyanúgy mérgezően hat rájuk nézve is. Van rá megoldásunk és egy esetleges tűz esetén is azonnal reagálunk.

Riasztórendszer és háziállat jól megférnek együtt

A kettő nem zárja ki egymást, és a vezetékes vagy vezeték nélküli riasztórendszereknek sem akadály a kis kedvenc. A mozgásérzékelők 18 kg-ig kisállat elleni védelemmel rendelkeznek, így a riasztó akkor is élesíthető, ha kedvencünk a lakásban tartózkodik. A 18 kg feletti állatkák esetében pedig a héjvédelem kialakítása a javallott, ha pedig cicáról beszélünk, aki biztos, hogy nem csak a padlón fog lépkedni, akkor érdemes mindezt törésvédelemmel is kombinálni. Az a biztos, ha megkeres minket, és házi kedvencét is figyelembe vesszük a riasztórendszer tervezésénél és kiépítésénél.

A biztonság megteremtését bízza a profikra

Ismét szükséges leszögezni, hogy ne azért legyen kutyája, mert majd riasztórendszernek jó lesz, hanem azért, mert szereti az állatokat is törődni szeretne vele.  A biztonságos otthon az erre alkalmas profik feladata, kérjen árajánlatot, és méresse fel a kockázati tényezőket, és mielőbb építtesse ki otthona teljes körű védelmét.

Érdekesnek találta? Ossza meg mással is: